Kouvolan Vapaaseurakunnan leirikeskus:

Kontula Pöljön kylässä

Seurakunnan leirikeskus Kontula sijaitsee Luumäen kunnassa Pöljön kylässä Salmentojärven rannalla. Pöljön kylä mainitaan vanhoissa kartoissa nimellä Pöljä. Seurakunnassa puhuttaessa leirikeskuksesta, nimitetään sitä yleisesti vain "Pöljöksi".

Rakennukset

Leirikeskuksessa on useita rakennuksia. Ensimmäisenä pihapiirissä on vanha tupa, joka on alkuperäinen tilan päärakennus. Tuvan pihapiirissä sijaitsevat vanha aittarakennus, joka on sisustettu nukkumistiloiksi 18:sta hengelle. Pihapiirissä on myös talousrakennus, jossa sijaitsee hyvin varusteltu keittiö, sekä katettu ruokailutila pöytineen ja penkkeineen. Pihapiirissä on myös mini-kokoinen aitta sisältäen nukkumatilat muutamalle hengelle. Puuvaja varastoineen kuuluu myös pihapiiriin. Samaan pihapiiriin kuulluu myöskin WC-rakennus kuivakäymälöineen tytöille sekä pojille erikseen.

Tuvan takana avautuu väljät nurmikentät lentopallokenttineen, ja puhelinpylväistä tehtyine kiikkuineen, joissa vauhti on päätähuimaava. Tälle väljälle piha-alueelle on myös varattu paikat teltoille. Telttojen alle on varattu erilliset alustat, jotta teltat pysyvät paremmin kuivana. Pihapiirissä on myös leirinuotiopaikka, jossa voi viettää yhteistä aikaa iltanuotiolla. Jonkin matkan päässä on vanha riihi, josta on sisustettu tunnelmallinen riihikirkko, jossa on hyvä viettää hyviä hetkiä yhdessä Jumalan Sanan äärellä. Edelleen eteenpäin kuljettaessa, tulee vastaan seurakunnan partiolippukunnan Kouvolan Kelo-Versojen partiokämppä, jossa on majoitustilat noin kymmenelle hengelle ryhmästä riippuen. Partiokämpän tilat ovat käytettävissä leirien aikana, sekä vuokrattavana erikseen. Rannassa sijaitsee rantasauna, joka on uusimpia rakennuksia leirikeskuksen alueella. Saunatilat ovat hyvin toimivat muunmuassa lämminvesipadasta modifioidun jatkuvatoimisen lämpimän veden lämmityksen vuoksi.